Qui som i què pretenem? PDF Imprimeix Correu electrònic

Els innombrables conflictes armats existents, les injustes guerres perpetrades a l’Afganistan i l'Iraq, la conculcació dels drets humans emparada sota l'excusa de la persecució del terrorisme internacional, així com la creixent devastació dels recursos naturals no renovables, acompanyats de contaminació ambiental i pèrdua de la biodiversitat, ens va decidir a promoure el 2007 una campanya de sensibilització i denúncia de les entitats financeres que participen en indústries militars o que alteren greument la vida de comunitats i pobles, mitjançant l'exigència d'un autèntic respecte dels drets humans i del medi ambient, per les entitats financeres. En aquest marc va sorgir Banc Santander Sense Armes.

delas2013 color

Centre Delàs d’Estudis per la Pau es dedica a la investigació per la pau i el desarmament amb especial atenció a les activitats de producció, venda i tràfic d'armes. Aquest centre va ser qui va elaborar el quadre en el qual es detallen les inversions de les entitats financeres en empreses fabricadores d'armament.

Contacte:
Web: http://www.centredelas.org
Centre d'Estudis per la Pau J.M.Delàs
C/ Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona  (Spain)

Telèfon i e-mail:
 93 441 19 47
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

Observatori del Deute en la Globalització, conegut per la seva activa promoció i participació en la campanya QDQ (Qui Deu a Qui) en la qual s'ha posat de manifest el real deute del Nord envers el Sud i la fal·làcia i artificialitat del Deute Extern d'aquests països. Al mateix temps, han desenvolupat diverses investigacions sobre la Irresponsabilitat Social i Ambiental Corporativa de certes empreses espanyoles que operen en països no industrialitzats i han aportat a aquesta campanya les dades adjuntes respecte a les conculcacions del Banc Santander en matèria mediambiental i de drets humans.

 

SETEM, organització que treballa per sensibilitzar sobre les desigualtats Nord-Sud, denunciar-ne les causes i promoure transformacions personals i col·lectives. Coneguda sobretot pel seu lideratge de la Campanya Roba Neta a nivell estatal, que denuncia les injustícies al sector tèxtil, per la promoció del Comerç Just i del Consum Responsable, i pels Camps de Solidaritat. També impulsa des de 2000 la campanya Finances Ètiques, que promou la Banca Ètica com alternativa a la tradicional i també denuncia aquells bancs que financen projectes que perjudiquen les personas i el medi ambient en els països del Sud.

 

Justícia i Pau és una entitat cristiana que actua a Catalunya des de l'any 1968 i que té   per finalitat la promoció i defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i el desarmament, la   solidaritat i el respecte al medi ambient. Amb aquestes finalitats, Justícia i Pau es dedica a la sensibilització i informació de la ciutadania i a la pressió política sobre institucions governamentals i partits polítics, mitjançant activitats diverses, com a campanyes públiques, informes, edició de publicacions, organització de congressos, conferències,seminaris,jornades,intervencions als mitjans de comunicació, etc.

Contacte:
Web http://www.justiciaipau.org
C/ Roger de Llúria, 126, 3*er 1a
BARCELONA
08037

Telèfon i e-mail:
93 317 61 77
93 412 53 84
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

El col•lectiu RETS és una xarxa d'activistes que denuncia els abusos i violacions dels drets humans i dels drets laborals de les empreses transnacionals mitjançant la recerca, la comunicació i l'acció directa. Són independents i la seva missió és generar coneixement que qüestioni el discurs hegemònic que mostra a les empreses transnacionals com un “agent de desenvolupament”.

 

Web: https://collectiurets.wordpress.com/

Contacte: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

L’objectiu de la campanya és crear una opinió pública que afavoreixi un canvi actitud de les entitats financeres i el Grup Banco Santander en particular amb la finalitat que trenquin tota relació amb empreses socialment irresponsables, entre elles les que figuren en aquest web.

 

 __________________________________________________________

logocentredelas.jpglogoodg.jpglogosetem.jpg

Política de privacidad (español) Política de privacitat (català)

Design by Next Level Design & rodalia / Script by Joomla!